Plataforma Antiincineradora  de la Vall del Ges   (Vall del Ges. Net Ecologistes de Catalunya)

"Eĉ guto malgranda, konstante frapante, traboras la monton granitan"     (L.L. Zamenhof)
"What have they done to the rain?"      (Malvina Reynolds)

Tel: 93 859 52 00   i   93 850 46 60  valldelges@valldelges.net

Darrera actualització  el 21 de juny de 2013 a les 18:01

Novetats:

 

 

26 de maig de 2013   XII CAMINADA ANTIINCINERADORA

Aquest diumenge ha tingut lloc l’XII Caminada organitzada per la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, sota el lema  “Salvem la vall del Ges

Enguany l’itinerari ha resseguit la zona nord del terme de Sant Vicenç de Torelló. Pasqual Bernat ha anat explicant, al llarg de les dues hores que ha durat la caminada,  els diferents ocells que es poden trobar al terme per aquesta època per mitjà de l’observació directa, però també amb l’ajuda de làmines i gravacions sonores  del cant d’aquests ocells.  

Alhora un membre de la Plataforma “Perquè no ens fotin el tren” ha explicat als assistents a la caminada la situació de la lluita per la conservació del servei de l’estació de Torelló de la RENFE.

També  s’ha explicat la situació de la lluita contra la possibilitat de prospeccions per al Frakking a la comarca d’Osona i l’actual estat d’aturada provisional de l’autorització per a les prospeccions.

L’esmorzar ha tingut lloc a la Font del Bassalet i allí s’ha explicat la situació del projecte de tèrmica de Sant Pere de Torelló, en situació de pausa indefinida, a causa sobretot de la falta d’ajudes públiques que la subvencioni.

 L’acte s’ha clos amb una foto col·lectiva en el marc de la campanya “Dona la cara pel tren” que hi ha engegada a la vall del Ges.

 

24 de juliol de 2012. NIT D'ASTRONOMIA A SANT VICENÇ DE TORELLÓ

Dimarts a la nit, dia 24 de juliol, de les 22 hores fins a la mitja nit, ha tingut lloc a Sant Vicenç de Torelló la "Nit d'astronomia", una sessió de divulgació de l'astronomia que ha organitzat l’Associació Mediambiental Vall del Ges.Net conjuntament amb l'Agrupació Astronòmica d'Osona. Per tercer any consecutiu, membres de l'Agrupació han explicat de manera didàctica i amena  al prop d’un centenar de persones de totes les edats, allò que es podria veure aquella nit i interessants informacions sobre el cosmos , la formació de les estrelles i els planetes. Diversos  telescopis, de diferents formats, han permès admirar la Lluna,  els anells de Saturn o estrelles invisibles a simple vista. La vetllada ha acabat amb cava, coca i animada conversa.
Per veure'n imatges, cliqueu aquí:

https://picasaweb.google.com/112311196710559191865/20120724nit_astronomia?authkey=Gv1sRgCLiOycWWpvLMew

 

10  de juliol de 2012. RECITAL DE POESIA "EL SO DE LA TERRA” A SANT VICENÇ DE TORELLÓ.

 

Un centenar de persones han assistit aquesta nit a la Font del Bassalet de Sant Vicenç de Torelló a la recitació d’una  vintena de poemes, tres contes i dues cançons, que tenien com a nexe d’unió la terra, la natura, el paisatge, la gent lligada a la terra i el medi ambient.  Poemes d’autors  de la comarca, com Miquel Martí i Pol, Salvador Giralt, Biel Barnils, Jaume Molsosa, Vicenç Oró,  Maria Font o Ramon Minoves i altres d’arreu dels Països Catalans, com Miquel Costa i Llobera, Joan Maragall, Marià Manent, Pere Quart, Tomàs Garcés,  Celdoni Fonoll i un poema francès, “l’Aurore” de George Sand,  van intercalar-se amb narracions de Josepa Contijoch, Maria Font i M. Assumpta Pujol. Divuit veus de totes les edats, entre les quals molts dels poetes de la comarca, ho  van fer possible. I tot plegat amanit amb dos temes de Sau i Joan Manuel Serrat que Jordi Company, veu i guitarra del grup “Contracorrent“ va interpretar cloent l’acte.

El recital poètic, presentat per Ramon Minoves, és el segon acte del Festival d'Estiu que té lloc a Sant Vicenç de Torelló a l'aire lliure, al llarg del més de juliol i que és organitzat per l'Associació Mediambiental Vall del Ges.Net- Ecologistes de Catalunya  i amb la col•laboració de
l'Ajuntament  i de l’Associació Cultural  de Sant Vicenç de Torelló.

Per veure imatges de l'acte cliqueu aquí:

https://picasaweb.google.com/112311196710559191865/20120710SonsDeLaTerraPoesia?authkey=Gv1sRgCL229Pj2xI_N3QE

 

 

3 de juliol de 2012. CONCERT DE JOAN USART  "VELLES CANÇONS DE LA NOVA CANÇÓ" A SANT VICENÇ DE TORELLÓ

 

Joan Usart ha ofert, avui 3 de juliol a la nit, un magnífic concert que ha inaugurat el Festival d'Estiu. A l'igual que l'any passat, el cantant voltreganès/manlleuenc ha aconseguit connectar amb el públic des de la primera cançó. Al llarg del seu recital, Joan Usart  ha fet que el públic, una seixantena llarga de persones, rememorés, escoltés i, fins i tot, acompanyés al  cantant amb vells temes de la Nova Cançó dels anys seixanta i setanta, que han esdevingut clàssics de la nostra cançó, amb títols de Serrat, Enric Barbat, Jaume Sisa, Lluís Llach, però també d'autors estrangers com Bob Dylan,  Pete Seeger, Credence Clearwater Revival  o Guy Beart i i algunes cançons pròpies d'Usart musicant poemes d'autors catalans. L'acte s'ha clos amb "Escolta-ho en el vent" de Bob Dylan, corejat per tot el públic.
El concert, presentat per Ramon Minoves, s'inscriu en el marc del  Festival d'Estiu, que té lloc a Sant Vicenç de Torelló a l'aire lliure,  al llarg del més de juliol i que és organitzat per l'Associació Mediambiental Vall del Ges.Net i amb la col·laboració de l'ajuntament de Sant Vicenç de Torelló i de l'Associació Cultural de Sant Vicenç.
Us adjuntem un recull de fotos de l'acte. Per veure-les  cliqueu a aquest enllaç:

 

 

 16 de juny de 2012. ASSEMBLEA DE LA FEDERACIÓ D'ECOLOGISTES DE CATALUNYA (EdC) A SANT VICENÇ DE TORELLÓ

 

Avui ha tingut lloc una assemblea de la Federació d’Ecologistes de Catalunya ( EdC)  a Sant Vicenç de Torelló.

La Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges i Vall del Ges.Net, un membre de la qual, Ramon Minoves,  ostenta en aquests moments la presidència de la Federació. van actuar d’amfitrions. A la seu de Vall del Ges.Net, un conjunt d’entitats: GEPEC del Camp de Tarragona, Bosc Verd del Penedès, IAEDEN de l’Alt Empordà, IPCENA de les Terres de Lleida, ADENC del Vallès, Eritzol del Baix Empordà, CEPA de l Baix Llobregat, es van trobar per tal de debatre l’enfortiment de la Federació, la participació de les entitats regionals  en els conflictes mediambientals d’abast nacional i la resposta d’EdC en el marc d’una societat en profunda crisi econòmica.

Per la tarda, un cop finalitzada l’Assemblea, un grup d’entitats van fer una visita  a l’antiga colònia tèxtil de Borgonyà.

 

15 d'abril de 2012.  XI CAMINADA ANTIINCINERADORA

 

Avuií ha tingut lloc l’XI Caminada organitzada per la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, sota el lema  “en guàrdia davant la incineració.

Enguany l’itinerari ha resseguit les dues ribes del riu Ges amb motiu de  la campanya “Rius amb Aigua, Rius amb Vida”. Pasqual Bernat ha anat explicant al llarg de les diverses parades de l’itinerari, tant el patrimoni natural –vegetació de ribera, fauna, ecosistema-  com  també el ric patrimoni cultural i econòmic que ha significat el riu per a la vall  -per exemple, els diferents molins pel al blat, per a la torneria i fins i tot paperers-.  

Ramon Minoves ha explicat la situació en què es troba el projecte de la nova instal·lació incineradora de Sant Pere de Torelló i  després ha fet lectura  del manifest “Deu raons per oposar-se a la crema de biomassa per a fabricar electricitat”, signat per  noranta entitats representatives de tot el territori català.

 L’acte s’ha clos a la Font del Bassalet de Sant Vicenç de Torelló amb un bon esmorzar.

 

 

19 de juliol de 2011. RECITAL DE POESIA "PARAULES D'AMOR A SANT VICENÇ DE TORELLÓ.

Prop d’una vintena de poemes, amb el contrapunt d’un conte de Pablo Neruda explicat per Rou Sànchez, van ser  recitats dimarts a la nit al costat de la Font del Bassalet de Sant Vicenç de Torelló. Poemes d’amor i desamor, de trobada i desencontre, de descoberta i d’inventari, de poetes de la comarca, com Salvador Giralt, Biel Barnils, Jaume Molsosa, Maria Font o Ramon Minoves i altres d’arreu dels Països Catalans, com Vicent Andrés i Estellés, Clementina Arderiu, Joan Salvat Papasseit, Miquel Martí i Pol, Marta Pessarrodona, Joana Raspall, Miquel Desclot, Joan Vinyoli, Josep Palau i Fabre o Margalida Pons. Poemes vells com el “Càntic dels Càntics”, de la Biblia  o “Love”, de George Herbert i poemes de les novíssimes generacions com  Blanca Llum Vidal o Andreu Galan i Martí van ser  recitats per una dotzena  de rapsodes de totes les edats.

La guitarra de Jordi Company, del grup Contracorrent, i el piano d’Otger Selva foren el contrapunt musical de la lectura poètica. L'acte es va cloure amb "Paraules d’amor” de Joan Manel Serrat, corejada per tot el públic, un centenar de persones.

El recital poètic, presentat per Ramon Minoves, és el tercer acte del Festival d'Estiu que té lloc a Sant Vicenç de Torelló a l'aire lliure, al llarg del més de juliol i que és organitzat per l'Associació Mediambiental Valldelges.Net/ Plataforma Antiincineradora  i amb la col•laboració de l'Ajuntament.

 

 

12 de juliol de 2011. CONCERT DE JOAN USART  "VELLES CANÇONS DE LA NOVA CANÇÓ" A SANT VICENÇ DE TORELLÓ

 

Joan Usart va oferir dimarts 12 de juliol a la nit un concert rodó. Malgrat que la pluja que va començar a caure poc abans de començar el concert va obligar a improvisar un escenari nou aquest es va realitzar perfectament i el cantant voltreganès/manlleuenc va conseguir connectar amb el públic des de la primera cançó. Van ser quinze les cançons, més els bisos de rigor, a través de les quals  la càlida veu d'Usart ens va permetre escoltar vells temes de la Nova Cançó dels anys seixanta i setanta, amb títols de Serrat, Ovidi Motllor, Dolors Lafitte, Lluís Llach, Els Esquirols, Toti Soler,  però també alguna cançó  popular catalana, altres d'autors anglosaxons, com Bob Dylan, Tom Paxton  o Credence Clearwater Revival i algunes cançóns pròpies d'Usart musicant poemes d'autors catalans. L'acte es va cloure amb "Les rondes del vi",corejada per tot el públic.
El concert, presentat per Ramon Minoves, s'inscriu en el marc del  Festival d'Estiu, que té lloc a Sant Vicenç de Torelló a l'aire lliure,  al llarg del més de juliol i que és organitzat per l'Associació Mediambiental Vall del Ges.Net i amb la col.laboració de l'ajuntament de Sant Vicenç de Torelló.

Per veure o descarregar les fotografies del concert cliqueu al link següent:
https://picasaweb.google.com/valldelges/20110712JoanUsartConcert?authkey=Gv1sRgCN6c8JjJzJ_EBg
 

 

 

15 de maig de 2011.  DESENA CAMINADA CONTRA LA TÈRMICA

 

Aquest diumenge, dia 15 de maig, ha tingut lloc la X Caminada que organitza la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges.

Ela caminants han volgut expressar, un any més, que s’oposen a un projecte de tèrmica enorme, l’amenaça del qual continua penjant sobre els caps dels habitants d’aquesta vall, pendent com està d’autorització per part de l’ajuntament de Sant Pere de Torelló.

 Enguany,  durant el camí pels camps i boscos de Sant Vicenç de Torelló, els marxants s’han aturat al llarg del camí a diverses masies del recorregut i l’ historiador Pasqual Bernat ha explicat l’evolució del mas com a institució al llarg de la història i la seva importància en el desenvolupament social i econòmic de Catalunya. Ramon Minoves ha llegit el manifest d’aquest any en el qual la Plataforma s’ha congratulat d’aquests deu anys de lluita i del fet que el projecte de tèrmica continua sense dur-se a terme, però ha demanant de continuar mantenir-se alerta per tal que aquest tercer projecte, desmesurat, insostenible i contaminant, no es dugui a terme.

La vuitantena de participants han finalitzat l’acte amb un  esmorzar de germanor  a la Font del Viver de Sant Vicenç de Torelló.

(Podeu veure'n fotos clicant aquí: https://picasaweb.google.com/valldelges/XCaminadaPerAPICASA?authkey=Gv1sRgCPrXvJCR1d_-5wE#)

 

29 d'abril  de 2011. REUNIÓ DEL CONSELL D'EdC

 

Ramon Minoves, de la Plataforma Antiincineradora ha participat de la reunió ordinària del Consell de la Federació d'Ecologistes de Catalunya, prèvia a l'Assemblea que tindrà lloc a Figueres el proper dia 28 de maig.

 

21 d'abril de 2011. DESÈ ANIVERSARI DE LA PLATAFORMA ANTIINCINERADORA

 

Avui fa deu anys de la primera assemblea esdevinguda a Sant Vicenç de Torelló i que va suposar la constitució de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges en contra del primer dels projectes d'incineradora que va proposar l'ajuntament de Sant Pere de Torelló.  La Plataforma ha acordat  fer una celebració de l'efemèride després de l'estiu.

 

15 d'abril de 2011. EXPOSICIÓ "ELS NOSTRES RIUS" A TORELLÓ

Una exposició fotogràfica amb el títol de "ELS RIUS DE LA VALL DEL GES, AHIR I AVUI" ha estat inaugurada avui a la biblioteca DOS RIUS, de Torelló i restarà oberta diverses setmanes. L'exposició consta de més de 60 fotografies en format paper i més de 200 en format digital i abasta un període de temps que va des del 1890 fins al 2011.  Les imatges, des rius Ges i Ter volen mostrar la importància dels rius des de sempre en la vida humana i la necessitat de tenir-ne cura. Aquesta mostra, que ha organitzat Vall del Ges.Net , ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades.

14 de gener de 2011. LA PLATAFORMA ASSISTEIX A  LA XARXA "RETORNA"

Membres de la Plataforma Antiincineradora han assistit a barcelomna  au na trobada de la xarxa Retorna. Aquesta organització, de caire estatal, però impulsada des de Catalunya, preté pressionar per tal que el govern i el parlament espanyols legisli per aconseguir el reciclatge total de llaunes i envasos de plàstic.

11 i 12 de desembre de 2010.  LA PLATAFORMA A LA FIRA DE L'AVET DE SANT VICENÇ DE TORELLÓ

Un any més, la Plataforma Antiincineradora ha participat amb parada pròpia a la Fira de l'Avet i l'Esoterisme que s'ha celebrat pels carrers de Sant Vicenç de Torelló al llarg d'aquest cap de setmana. A més de la informació més recent i de la venda de postals i samarretes,diversos jocs (La Pesca del Residu, bitlles catalanes) han amenitzat les visites del públic de la Fira. S'hi ha presentat també l'exposició "Els rius de la Vall del Ges, ahir i avui".

 1 de desembre de 2010.  LA PLATAFORMA VA A BERLIN:  PEL RECICLATGE DE LLAUNES I AMPOLLES DE PLÀSTIC

Una delegació de l'Estat Espanyol composta pels principals mitjans de comunicació espanyols, universitats catalanes i entitats ecologistes han assistit a Berlín  a una trobada on s'ha explicat l'èxit de la recollida selectiva a Alemanya que ha aconseguit recollir i reciclar el 98,5% d'aquest tipus d'envasos, mentre que a Espanya tot just si s'arriba al 30%. Aquesta anada a Berlín s'inscriu en el moviment que, iniciat a Catalunya a través de la Fundació Catalana pera la Reducció de Residus i Ecologistes de Catalunya  ha portat a la constitució de la Xarxa RETORNA que s'està estenent arreu de l'estat. L'organització del viatge a Berlín ha anat a càrrec de l'entitat mediambiental alemanya Deutsche Umwelthilfe i esponsoritzada per  Rhenus Logistics. De la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges hi va assistir Ramon Minoves, en representació de la Federació d'Ecologistes de Catalunya.

1 de desembre de 2010.  GAIA Global Day of Action on Waste and Incineration

Amb motiu del Dia de Acció global contra el Residu i la Incineració, la organització ecologista GAIA  nascuda a Sudàfrica, però escampada arreu del món ha tret en vídeo musical amb imatges de molts països. Als 52" hi apareix per un moment Sant Vicenç de Torelló i la Plataforma Antiincineradora. Divulgueu aquesta adreça de YOUTUBE:  www.youtube.com/watch?v=_73LxRzB4o8

1 de desembre de 2010. “DIA D’ACCIÓ GLOBAL CONTRA LA INCINERACIÓ I PEL RESIDU ZERO-2010"

La Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges/Ecologistes de Catalunya, al costat de GAIA (Aliança global per Alternatives a la Incineració), us convida a sumar-vos a la 9è “DIA D’ACCIÓ GLOBAL CONTRA LA INCINERACIÓ I PEL RESIDU ZERO-2010 ” que se celebra el dia 1 de desembre de 2010.

Enguany  el Dia d’Acció Global s’enfoca a exigir l’adopció d’estratègies de Residu Zero que generin llocs de treball, protegeixin  el clima, la salut pública i les fonts de manteniment dels que viuen de la recuperació de materials.

La Conferència de les Nacions Unides  sobre el Canvi Climàtic que s’està celebrant a Cancún ( Mèxic), del 29 de novembre al 10 de desembre, el 10è aniversari de GAIA, així com també el pròxim 10è aniversari de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges,  ens mouen a fer saber amb més solemnitat allò que és la nostra lluita de cada dia: conscienciar a la societat dels perills de la incineració pel que suposa de major dispersió d’uns contaminants que no desapareixen, que només es transformen, i que per un costat es concentren en nous residus  i per altre es dispersen de manera quasi invisible amb un truc de mala prestidigitació, convertint-se en una amenaça a la salut de les persones. D’una manera més solemne, avui, tornem a dir, juntament amb innombrables organitzacions d’arreu del món, que només la reducció de residus marcant l’horitzó del Residu Zero és la recepta contra l’empatx d’escombraries que pateix una societat basada en el consum.  

3  de novembre de 2010. "ELS RIUS DE LA VALL DEL GES, AHIR I AVUI".

de l'1 al 15 de febrer de 2011 tindrà lloc l'exposició a la biblioteca "DOS RIUS" de Torelló una exposició de fotografies que amb títol "Els rius de la Vall del Ges, ahir i avui" mirarà de posar l'atenció de diverses generacions sobre els rius de vall, El Ges, el Ter i el Fornés,el seu valor al llarg dels anys per a la vida i l'economia, la seva importància ecològica i la necessitat del seu llegat a futures generacions.  Aquesta exposició s'inscriurà en el marc de la campanya: "Rius amb vida, rius amb aigua" que es desenvoluparà al llarg de l'any 2011 arreu de Catalunya. L'organització correrà a càrrec de Vall del Ges.Net i de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges i comptarà amb la col·laboració d'altres entitats.

8 d'octubre de 2010. HERRERA, CONTRA LA PLANTA DE LA GARRIGA.

El candidat d'IC-V, Joan Herrera es va posicionar en contra del projecte de planta de biomassa de la Garriga, "perquè hi ha tota una sèrie de característiques que la desaconsellen". Aquestes declaracions les va fer durant una xerrada al Cercle d'Empresaris, a Granollers. El projecte de la Garriga és un projecte clonat del que es vol fer a la Vall del Ges, és a dir: la mateixa escassa fabricació d'electricitat amb el consum però de 60.000/90.000 tones de biomassa anuals.

28 de setembre de 2010. NOUS PROJECTES INCINERADORS A LA VISTA

Nous projectes,similars al de Sant Pere de Torelló a la Vall del Ges, estan sortint a la llum pública: Es parla d'una planta de 12 Mw.  prop de la Seu d'Urgell (probablement al municipi de Montferrer i Castellbò i també, des d efa dies,d'un altre projecte a Cassà de la Selva (Gironès) clavat que a l'osonenc de la Vall del Ges. Al Gironès ja s'ha organitzat activament una plataforma antiincineradora.

20 de juliol de 2010. "ELS SONS DE LA NIT". SESSIÓ DE POESIA.

Els sons de la nit, és el nom de acte literari que ha tingut lloc la nit del dimarts, 20 de juliol, a la Font del Bassalet, els antics safareigs de Sant Vicenç de Torelló. L’acte ha consistit en la recitació de 18 poemes i un conte de la literatura catalana i universal, poemes d’autors osonencs com Maria Font, Jaume Molsosa, Biel Barnils, Salvador Giralt o Ramon Minoves, la majoria presents a l’acte,  s’han recitat juntament amb Verdaguer, Salvat-Papasseit, Vicent Andrés i Estellés i Walt Whitman o Omar Khayyam. També un conte d’Anton Txèkhov. Un dels poemes s’ha presentat en versió cantada. Han participat un total de tretze rapsodes i la presència d’unes vuitanta persones al públic. Els poemes i el conte han anat essent introduïts pel poeta de Sant Vicenç, Ramon Minoves i tenien la nit com a leit-motiv aglutinador. Acte organitzat per la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges.

6 de juliol de 2010. "NIT D'ESTELS" SESSIÓ ASTRONÒMICA  A SANT VICENÇ DE TORELLÓ.

La nit del dimarts 6 de juliol, de les 22 hores fins a la mitja nit, ha tingut lloc a Sant Vicenç de Torelló la "Nit d'estels", una sessió de divulgació de l'astronomia que ha organitzat la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges conjuntament amb l'Associació Astronòmica d'Osona. Membres de l'Associació han explicat de manera didàctica i amena  al centenar de persones de totes les edats, allò que es podria veure aquella nit i interessants informacions sobre el cosmos i els planetes. Mitja dotzena de telescopis, de diferents formats, han permès admirar els anells de Saturn o estrelles invisibles a simple vista. Prop de les dotze de la nit, i durant uns tres minuts tothom ha pogut seguir la trajectòria de l'estació espacial que orbita actualment al voltant de la terra amb cinc astronautes a bord. La vetllada ha acabat amb un petit refrigeri i animada conversa. Acte organitzat per la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges.

30 de maig de 2010. NOVENA CAMINADA CONTRA LA TÈRMICA

Aquest diumenge, dia 30 de maig, ha tingut lloc la IX Caminada que organitza la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges.

Ela caminants han volgut expressar, un any més, que s’oposen a un projecte de tèrmica enorme, insostenible i contaminant, l’amenaça del qual continua penjant sobre els caps dels habitants d’aquesta vall, pendent com està d’autorització per part de l’ajuntament de Sant Pere de Torelló.

 Enguany, i per solidaritzar-se amb l’Any de la Biodiversitat, durant el camí pels camps i boscos de Sant Vicenç de Torelló, els marxants s’han aturat una desena de vegades per estudiar un cert nombre d’arbres que enriqueixen i embelleixen aquesta zona.  Les explicacions han anat a càrrec d’un tríptic sobre nou espècies que s’ha repartit als participant i de Pasqual Bernat i que ha fet veure també la necessitat de salvaguardar aquest patrimoni botànic.

El gairebé centenar de participants han finalitzat l’acte amb un alegre esmorzar de germanor  a la Font del Viver de Sant Vicenç de Torelló.

 

12 d'abril de 2010. REUNIÓ AMB COMSA PER LA TÈRMICA .

Membres de la Plataforma Antiincineradora de laVall del Ges, i dels consistoris de Torelló i Sant Vicenç de Torelló s'han reunit amb l'empresa COMSA, després que CASSA, se'n retirés.  S'ha parlat de la situació actual del projecte, en "pausa", a l'espera dunes subvencions estatals que no estan clares i que són les úniques que farien rendible el projecte. S'ha demanat a COMSA un estudi de viabilitat i disponibilitat de la matèria prima,és a dir, d'on sortiria l'enorme quantitat de biomassa forestal que es necessitaria.

28 i 29 de novembre de 2010.   LA PLATAFORMA, A LA FIRA DE L'AVET

Com en anys anteriors, la Plataforma Antiincineradora ha participat amb parada pròpia ala Fira de l'Avet i l'Esoterisme que s'ha celebrat pels carrers de Sant Vicenç de Torelló al llarg d'aquest cap de setmana. A més de la informació més recent i de la venda de postals i samarretes,diversos jocs (La Pesca del Residu, bitlles catalanes) han amenitzat les visites del públic de la Fira.

2 de 17 de novembre de 2009 LES EMISSIONS DE CO2 HAN AUGMENTAT UN 29% ENTRE EL 2000 I EL 2008

Les emissions de diòxid de carboni (CO2) procedents dels combustibles fòssils han augmentat un 29% entre el 2000 i el 2008, segons un estudi de la Universitat d'East Anglia a Norwich, al Regne Unit, que es publica a l'última edició de la revista "Nature Geoscience". Un equip internacional de científics sota el paraigua del Projecte de Carboni Global informa ara que en els últims 50 anys la fracció mitjana d'emissions de CO2 que es va mantenir a l'atmosfera cada any va ser del voltant del 43%, la resta va ser absorbit pels embornals ambientals de carboni de què disposa el planeta a la terra i als oceans. Segons assenyalen els investigadors, durant aquest temps aquesta fracció probablement ha augmentat del 40% al 45%, fet que suggereix una disminució en l'eficàcia dels embornals naturals, és a dir, que la terra i els mars retenen cada cop menys CO2. Un dels motius són  les deforestacions que pateix el planeta. http://www.3cat24.cat/noticia/420475/societat/Les-emissions-de-CO2-han-augmentat-un-29-entre-el-2000-i-el-2008

16 de novembre de 2009. NOU REGLAMENT DE LA GENERALITAT CONTRA LA CONTAMINACIÓ SONORA.

La Generalitat aprova un nou reglament contra la contaminació sonora que amplia la protecció però escurça l’horari protegit.  Aquest reglament escurça el temps considerat d’horari nocturn en que cal rebaixar el nivell de soroll i que abans era de les 9 del vespre fins a les set del matí i que ara passa a ser de les 11 de la nit a les set del matí. Però per altra banda s’amplia el nivell de protecció. En concret hi haurà 3 zones diferents de sensibilitat acústica: alta, moderada i baixa. En la zona alta(hospitals, escoles) el màxim de decibels permesos serà de 55 db. de dia i 45 de nit. En la segona (residencial i habitatge rural) 60/57 db de dia i 47/50 de nit. I a la tercera (zones industrials i recreatives) 70 db de dia 60 de nit. També s’establiran zones acústiques segons el territori i es podran  declarar zones d'especial protecció, en zones naturals. Aquest reglament afectarà, evidentment, la planta de Sant Pere de Torelló si aquesta s’arriba mai a construir.

3 d'octubre de 2009.   lA PLATAFORMA ANTIINCINERADORA PRESENTA AL·LEGACIONS A LA PROPOSTA D'AUTORITZACIÓ DE SANT PERE DE TORELLÓ DE LA TÈRMICA INCINERADORA

L'associació Vall del Ges.Net, en nom de la Plataforma Antiincineradora ha presentat al·legacions a la proposta de resolució d'autorització   de  la tèrmica incineradora de Sant Pere de Torelló que ha de fer properament l’ajuntament d’aquest municipi. (podeu llegir les al·legacions a l’apartat documents)   La plataforma al·lega ara contra les respostes que ha donat l’ajuntament de Sant Pere a les al·legacions  presentades , a l’octubre de 2008 i al març del 2009 al projecte  projecte de la nova tèrmica incineradora que havia presentat STP Revovable, S.L. per a la concessió de llicència ambiental .

2 d'octubre de 2009. L'AJUNTAMENT DE SANT VICENÇ DE TORELLO PRESENTA TAMBÉ AL·LEGACIONS  A LA PROPOSTA DE SANT PERE D'AUTORITZAR LA NOVA TÈRMICA.

 

2 d'octubre de 2009. L'AJUNTAMENT DE TORELLÓ PRESENTA AL·LEGACIONS  A LA PROPOSTA DE SANT PERE DE CONCEDIR LLICÈNCIA AMBIENTAL A LA TÈRMICA

L' ajuntament L’Ajuntament de Torelló ha presentat al·legacions a la proposta de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló de concedir la llicència ambiental a SPT Renovable per a l’activitat de planta d’aprofitament energètic de biomassa forestal. Tots els grups municipals han subscrit aquest plec d’al·legacions tret d'ICV-CdG.es  Les al·legacions presentades fan referència a aspectes com el soroll, l’impacte paisatgístic, l’emissió de contaminants i la protecció de la salut, i es sustenten en un informe tècnic. 
Així, es considera intolerable l’emissió de soroll produït a l’activitat i, a més, no es justifica l’augment de trànsit de vehicles pesats i les molèsties que provocaran als veïns. I s’adverteix de l’agreujament de la situació de la zona pel que suposarà l’augment de contaminants primaris (NOx-òxids de nitrogen, SO2-diòxid de sofre, CO-monòxid de carboni, partícules i ozó troposfèric).
Per això, l’Ajuntament de Torelló demana que no es concedeixi la llicència fins que l’empresa sol·licitant no aporti diversos estudis.

(més informació a http://www.ajtorello.cat/frontal/noticies/detall.php?apartat=&noticia=266 )

2 d'octubre de 2009. "LA HISTORIA DE LAS COSAS" A SANT VICENÇ DE TORELLÓ.

La Plataforma Antiincineradora ha presentat el documental "la Historia de las cosas" d'Annie Leonard, en un cinefòrum a Sant Vicenç de Torelló. Aquest film presenta una mirada dinàmica i fonamental sobre la cara amagada dels nostres patrons de producció i consum, i fa una crida cap a un món més just i sostenible.

22 de setembre de 2009.  L’AJUNTAMENT DE SANT PERE DE TORELLÓ A PUNT DE DONAR LA LLICÈNCIA AL PROJECTE DE LA TÈRMICA , FENT-SE EL SORD A TOT EL MOVIMENT OPOSITOR.

 (més informació a  http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3637476&p_edi=torello )

NOTA DE PREMSA

L’AJUNTAMENT DE SANT PERE DE TORELLÓ A PUNT DE DONAR LA LLICÈNCIA AL PROJECTE DE LA TÈRMICA , FENT-SE EL SORD A TOT EL MOVIMENT OPOSITOR.

Des de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, volem manifestar la nostra indignació davant la proposta de resolució de la  llicència de l’ajuntament de Sant Pere de Torelló, absolutament  favorable al projecte de tèrmica incineradora  de  biomassa. No podia ser d’una altra manera, ja que l’ajuntament de Sant Pere, jutge i part, és l’ent administratiu que donarà llicència i és a la vegada el principal impulsor d’aquest projecte que pretén edificar una gran tèrmica prop de la que hi ha en aquest moment en funcionament i  basada en les primes per a produir electricitat. Aquest no és el primer projecte que l’ajuntament promou ja que  des de fa nou anys ha intentat instal·lar d’altres projectes incineradors.

L’ajuntament de Sant Pere ha desestimat sistemàticament totes les al·legacions presentades per persones particulars (quasi dues mil), entitats (60), ajuntaments de Torelló i Sant Vicenç, Consell Comarcal d’Osona que coincideixen a demanar un nou projecte de  tèrmica i amb un dimensionat per  abastir d’aigua calenta i calefacció el municipi de Sant Pere de Torelló i que cremi únicament biomassa forestal. Cal remarcar que la gran majoria de professionals de la salut de la zona han firmat en contra del projecte.

Estem en desacord amb aquesta autorització per desmesurat, ineficient i mal ubicat i perquè es basa en un estudi absolutament insuficient  que no ha tingut en compte les dades sobre el medi on es vol instal·lar la tèrmica i perquè considera que la contaminació de l’aire a la comarca és nul·la en aquests moments i no valora suficientment la nova aportació de contaminants d’aquesta instal·lació.  La Plataforma Antiincineradora rebutja l’estudi que presenta el DMAH  per poc seriós i pensa continuar al·legant tot presentant noves dades si cal per tal que els responsables de Medi Ambient  reconsiderin el seu dictamen.

Estem en desacord perquè és desmesurat i volgudament ambigu.  Aquesta planta, definida al projecte com  a “planta d’aprofitament energètic de biomassa forestal” ha quedat classificada  també com a “instal·lació per a la valorització de residus no perillosos”  i s’hi autoritza a cremar 16.000 tones/any de residus procedents de la indústria de transformació de la fusta, entre d’altres diversos, i 65.000 tones/any de biomassa forestal. Ells calculen que el transport s’incrementarà 9.000 vehicles pesats/any amb una mitjana de 18 tones per camió (entre 26-35 al dia).

Tornem a recordar que per donar aigua calenta a Sant Pere de Torelló caldrien menys de 8.000 tones/any de biomassa i que això ja ho fa l’actual tèrmica i que si aquesta acumula pèrdues econòmiques és per problemes estructurals i de mala gestió.

 

Estem en desacord amb el projecte perquè serà perjudicial per al medi ambient d’una Plana de Vic que ja presenta sensibles deficiències en aquests aspecte. I perjudicial per a la salut (la incineració de residus i de biomassa) tal com afirma un recentíssim manifest de metges catalans, alguns de gran prestigi.

Estem en desacord perquè, a més, podrà ocasionar molèsties persistents com el soroll, provinent no solament de la trituradora del combustible, sinó també dels grans ventiladors de la planta i que aquest soroll, al límit del permès, serà persistent les 24 hores del dia.

La Plataforma ha  demanat a l’ajuntament de Sant Pere l’allargament del període que dona  per a presentar-hi al·legacions (només 10 dies).

Finalment volem dir que a societat de la vall del Ges es continuarà mobilitzant, tal com ha fet durant els darrers nou anys ,  ara i en el futur,  per tal que se l’escolti i aquest projecte, mal plantejat, desmesurat i mal ubicat, no tiri endavant.

 

19 de setembre de 2009.  ASSEMBLEA D'EdC A SABADELL.

 

8 de setembre de 2009.  REUNIÓ de la PCRR A BARCELONA  SOBRE LA INCINERACIÓ.

 

21 de juliol de DE 2009.  Xerrades d’estiu a A SANT VICENÇ DE TORELLÓ."CHARLES DARWIN, L'HOME QUE VA CANVIAR EL MÓN"

Aquest dimarts ha tingut lloc una conferència, que amb el títol “Charles Darwin, l’home que va canviar el món”, ha pronunciat Pasqual Bernat, historiador de la ciència i investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Aquesta xerrada que ha tingut lloc a Sant Vicenç de Torelló en el marc del conjunt de xerrades culturals que organitza la Plataforma Antiincineradora cada juliol, ha servit per commemorar el dos-cents aniversari del naixement de Charles Darwin (1809) i el cent cinquanta aniversari de la publicació de la seva obra cabdal “L’origen de les espècies”(1859).

L’atent públic que ha assistit a la xerrada ha participat  activament al debat  posterior i ha acomiadat  el conferenciant amb aplaudiments.

15 de juliol de 2009. RODA DE PREMSA A BARCELONA: METGES CONTRA LA INCINERACIÓ.

Un grup d’eminents metges i investigadors ha signat una carta en contra de la incineració, davant la imminent construcció d’una incineradora a l’àrea de Barcelona que s’ha presentat avui en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona.

(LLEGIU EL  MANIFEST A : http://www.matriz.net/caps/images/stories/declaracio_Opinio_Incineraci_Salut5.pdf )

Heus aquí el llistat inicial de firmants d’aquest manifest:

Josep Martí-Valls. Doctor en medicina. Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris,(CAPS)
Carme Valls. Metgessa. Presidenta del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris.(CAPS)
Helena Fusté. Biòloga. Medi Ambient. Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris.(CAPS)
Joan Benach. Doctor en Salut Pública (Johns Hopkins). Professor Titular de laUPF.
Eduard Rodriguez-Farré. Doctor en Medicina. Professor d’Investigació ad’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona IIBB-CSIC. Cap del Grup de Neurotoxicologia Ambiental de CIBERESP.
Miquel Porta. Doctor en Medicina. Epidemiòleg. Cap de la Unitatd’Epidemiologia Clínica del IMIM i Catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UAB
Manolis Kogevinas. Doctor en Medicina. Co-director del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i Catedràtic de Medicina Preventiva Universitat de Creta.
Francesc Macià. Epidemiòleg. Cap de la Unitat de Prevenció i Registre deCàncer. Hospital del Mar.
Ferran Morell. Doctor en Medicina. Cap de servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
Andreu Segura. Doctor en Medicina. Epidemiòleg. Professor Associat de Salut Pública del la UPF
Salvador Moncada. Doctor en salut pública. Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut (ISTAS).
Africa Raventós Canet. Pediatra, CAP La Rambla, Sant Feliu de Llobregat Rafael Abad Rigola. Dr medicina de família i comunitària, CAP La Rambla , Sant Feliu de Llobregat.
Juan Antonio Ortega García. Dr en medecina, Unidad de Salud Medioambiental Pediátrica, Hospital Universitario Virgen de La Arrixaca,Murcia)
Júlia Garcia i Castell, Dra en medecina, Servei d'Anatomia Patològica, Hospital de Sagunt, València).
Josep Ferrís i Tortajada, Dr en medecina, Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica Unitat d'Oncología Pediàtrica Hospital Infantil Universitari La Fe
Josep Malo-Guillén. Pediatre. ABS La Vall del Ges. Torelló
Àngels Company. Metgessa del Treball. Responsable Salut Laboral. DAP Costa de Ponent. I CS
Lucia Artazcoz. Metgessa especialista en salut Pública. Membre del CAPS

10 de juliol de 2009. Xerrades d’estiu a A SANT VICENÇ DE TORELLÓ: "ASMA I INCINERACIÓ"

Aquest dimarts al vespre ha tingut lloc la  conferència  sobre  “Asma i incineració", que ha pronunciat el metge pediatre de l’ABS de l’ICS “la Vall del Ges” , senyor Josep Malo. Aquesta xerrada que ha tingut lloc a Sant Vicenç de Torelló en el marc del conjunt de xerrades culturals que organitza la Plataforma Antiincineradora cada juliol.

EL públic ha seguit atentament les explicacions que sobre els efectes de la incineració en la salut de les persones ha exposat el  doctor Malo. El públic assistent ha participat  activament al debat  posterior i ha mostrat la seva satisfacció i interès.

10 de juliol de 2009.  Exposició a Borgonyà "CANVIEM EL CANVI CLIMÂTIC"

L’exposició "Canviem el canvi climàtic", que presenta la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, amb el suport d'Ecologistes de Catalunya EdC i el Departament de Medi Ambient s’ha traslladat ara al Casal de la Gent gran de Borgonyà.

4 de juliol de 2009. PINTADA DE MURAL A SANT VICENÇ DE TORELLÓ.

Al llarg d'aquest dissabte ha tingut lloc  la pintada d’un mur en una de les zones més cèntriques de Sant Vicenç de Torelló, a la plaça de Can Villegas, a càrrec de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges. Aquest mural reivindicatiu duu per títol "Tenim dret a l'aire net" .

 1 de juliol de 2009. "CANVIEM EL CANVI CLIMÂTIC" A SANT VICENÇ DE TORELLÓ.

L’exposició "Canviem el canvi climàtic", que presenta la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, amb el suport d'Ecologistes de Catalunya EdC i el Departament de Medi Ambient s’ha traslladat de Torelló a Sant Vicenç de Torelló, a l'Aula de Cultura de l’ajuntament, on romandrà fins al proper dia 8 de juliol

27 de juny de 2009.- MANIFESTACIÓ PEL CONTROL DELS TRANSGÈNICS

Entre dues i tres mil persones s'han manifestat avui pels carrers de Barcelona en recolzament de la ILP que demana el control dels transgènics a Catalunya i que es discutirà (o s'nviarà directament a la paperera) dimarts que ve. Una representació de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges hi ha participat.

15 de juny de 2009. Exposició a Torelló "CANVIEM EL CANVI CLIMÂTIC"

Del 15 al 30 de juny té lloc a la Biblioteca Dos Rius de Torelló l'exposició "Canviem el canvi climàtic",  que tracta de la relació dels ciutadans amb el consum d'energia i quins són els camins cap a l'estalvi energètic. L'exposió consisteix en un seguit de plafons de caire informatiu i motivador.

7 de juny de 2009   APLEC AL SANTUARI DE LA ECOLOGIA

Aquest diumenge s'ha celebrat un aplec a l'ermita del castell de Gallifa, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Aquesta ermita està dedicada com a santuari de la Mare de Déu de l'Ecologia des de fa més de vint anys. Uns membres de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, en representació d'Ecologistes de Catalunya hi van ser presents.  Aquest aplec es fa sota els auspicis de mossèn Josep Dalmau, rector de Gallifa, escriptor i home d'acció amb qui van tenir ocasió de parlar cordialment.

2 de juny de 2009. REUNIÓ AMB COMSA I EL CONSORCI FORESTAL.

Una representació de la Plataforma Antiincineradora s'ha entrevistat amb membres de COMSA, l'empresa promotora del projecte incinerador de Sant Pere de Torelló. Durant l'entrevista s'ha confirmat la retirada de CASSA del projecte i s'ha parlat també de l'informe sobre viabilitat d'explotació del bosc comarcal per a la tèrmica de Sant Pere. Els membres del Consorci Forestal no van voler o no van poder demostrar que fos viable econòmicament l’explotació del bosc com a combustible per al projecte de Sant Pere de Torelló.

10 de maig de 2009. EL PROJECTE DE TÈRMICA, SENSE UN DELS SEUS PROMOTORS.

CASSA, una de les dues empreseses que constitueixen la UTE que vol tirar endavant el projecte incinerador de Sant Pere de Torelló ha plegat. COMSA, l'altra empresa, té ara el 100% de les accions de la UTE. Es dona el cas que CASSA era l'empresa amb més experiència al sector de tèrmiques per subministrar aigua calenta i calefacció. Es desconeixen els motius d'aquesta retirada.

8 d'abril de 2009.     ESTUDI EPIDEMIOLÒGIC RESSALTA EL PERILL DE VIURE PROP D'UNA INDÚSTRIA DE COMBUSTIÓ

S'acaba de publicar un interessant estudi epidemiològic fet recentment a l'Estat Espanyol per membres del Instituto Carlos III, de Madrid on ressalten la combustió i la proximitat de més o menys de 5 km amb la major mortalitat de càncers de pulmó, laringe i bufeta urinària. A les conclusions de l’estudi hi trobem aquestes afirmacions:

 “Els resultats d’aquest estudi podrien donar suport a la hipòtesi segons   la qual viure en un poble d’Espanya a prop d’una instal·lació de combustió està associat amb un risc excessiu de mortalitat de càncer de pulmó,laringe i bufeta, ja que els estimacions de l’efecte obtinguts són estadísticament significants, no només en un anàlisi de tota la indústria  sinó també a l’hora de fer una anàlisi d’una instal·lació individual. A més, es va poder comprovar un increment d’aquest risc com més a la vora de la instal·lació en molts casos”. 

Recordem que el projecte de combustió de Sant Pere de Torelló s'ubicarà  molt prop dels nuclis de població (0,5 km del de  Sant Vicenç de Torelló, 1km del de  Sant Pere de Torelló  i a 1,5 km del de Torelló). Per veure l'estudi complet cliqueu aquí

29 de març de 2009.  VIII CAMINADA ANTIINCINERADORA AL VOLTANT DEL GES

Diumenge dia 29 de març, ha tingut lloc  la vuitena caminada per la Vall del Ges que organitza la Plataforma Antiincineradora. L'itinerari ha sofert variacions a causa de la pluja i de la crescuda del riu Ges que cobria una de les passeres.  Durant el recorregut s'han comentat les darreres novetats a l’entorn del projecte de biomassa de Sant Pere entre les quals el posicionament del Consell Comarcal d'Osona. Al final de la caminada hi ha hagut  el tradicional esmorzar, que aquesta vegada s'ha hagut de fer en lloc cobert, al pavelló esportiu de Sant Vicenç. S'ha llegit un parlament. La Plataforma està molt agraïda als assistents, que malgrat la pluja han volgut fer la caminada, demostrant d'aquesta manera el rebuig al tercer projecte incinerador que l'ajuntament de Sant Pere vol autoritzar.  Vegeu fotos.

27 de març de 2009.  EL CONSELL COMARCAL TORNA A POSICIONAR-SE PER UN PROJECTE ASSENYAT

El Consell Comarcal d'Osona ha tornat a posicionar-se per un projecte dimensionat per a la calefacció i aigua calenta de de Sant Pere i que utilitzi exclusivament biomassa forestal, tal com ho va fer ja el 2004, amb l'anterior projecte.  Per tant, recorda a l'ajuntament de Sant Pere de Torelló, que tiri endavant  un projecte per al manteniment d'un servei de calefacció i  no per a una industria dedicada bàsicament  a la producció d'electricitat. Podria, per tant, ser deu vergades més petit en volum de combustible. A més, el Consell està dient a l'ajuntament de Sant Pere que deixí d’incloure un percentatge important de biomassa no forestal com a combustible d'aquesta indústria que es vol instal·lar al límit municipal de Sant Pere, a tocar dels  de Torelló i Sant Vicenç, just a la zona més poblada de la vall.  La moció ha estat aprovada aprovat amb els únics vots en contra dels dos consellers d'ICV, un dels quals  és  també el regidor de Sant Pere de Torelló encarregat de la tèrmica. Durant el debat, aquest conseller/regidor/periodista ha volgut convèncer al Consell que el projecte ja complia escrupolosament la resolució de 2004. En realitat ni tant sols l'actual tèrmica, gestionada pel mateix ajuntament, compleix amb això. Podria dir-nos, per exemple, el senyor Bardolet, quin percentatge de combustible actual ve dels boscos de la comarca i quin és simplement un variat menú de residus industrials?

22 de març de 2009. MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DEL TERRITORI.

La Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges  ha participat activament en la manifestació d’aquest diumenge 22  a Barcelona, junt amb 180 entitats i plataformes d’arreu de Catalunya.

Milers de persones, des de la Plaça de Catalunya fins a la plaça de Sant Jaume, han demanat una veritable política ambiental i territorial al govern de la Generalitat. S’ha exigit també la dimissió dels tres consellers Baltasar, Nadal i Llena de Medi Ambient, Politica Territorial i Agricultura. S’ha representat en un mapa gegant de Catalunya els més de quatre-cents conflictes mediambientals que hi ha al país en aquests moments.

L’acte cívic ha conclòs amb el lliurement d’una carta gegant al Palau de la Generalitat a càrrec d’uns infants i amb diversos parlaments, un dels quals a càrrec d’un membre la Plataforma Antiincineradora.

Més informació sobre les entitats convocants:  http://22marc2009.blogspot.com/

Veure imatges:  Mani 22m 2009

21  de març de 2009. PINTADA DE PANCARTES . Acte preparatori  a la manifestació en defensa del territori

Dissabte 21 de març a les 12 del matí s’ha organitzar una pintada de pancartes com a acte previ a la manifestació en defensa del territori. Aquesta activitat es portarà a terme a l’aula de cultura de Sant Vicenç de Torelló, plaça de l’Ajuntament, 6. Tothom hi està convidat a col·laborar.

12 de març de 2009 SENTENCIA SOBRE  EL CONTENCIÓS.

 La Plataforma Antiincineradora ha perdut el contenciós administratiu que havia plantejat contra el concurs per a la concessió de la tèrmica que al seu dia va promoure l’ajuntament de Sant Pere de Torelló. El jutge ha estimat que l’ajuntament estava legitimat per  a promoure un concurs d’aquestes característiques, malgrat que, amb l'excusa d'un servei públic de calefacció plantegés una nova indústria de producció d’electricitat.

1 de març de 2009  ACTE  REIVINDICATIU A TORELLÓ AL SANTUARI DE ROCAPREVERA

Aquest diumenge, veïns dels tres pobles de la Vall del Ges han expressat d’una manera activa el seu desacord amb la construcció d’una nova instal·lació de dimensions desproporcionades d’incineració industrial de biomassa a Sant Pere de Torelló (Osona). El desplegament de diverses pancartes davant del santuari de Rocaprevera de Torelló coincideix amb el nou període d’al·legacions al projecte  incinerador de Sant Pere de Torelló i que acaba a mitjans de de la setmana entrant.       Veure fotos

15 de febrer de 2009.   ACTE REIVINDICATIU A  SANT VICENÇ DE TORELLÓ

Per segona setmana consecutiva  veïns dels tres pobles de la Vall del Ges han expressat d’una manera activa el seu desacord amb la construcció d’una nova instal·lació de dimensions desproporcionades d’incineració industrial de biomassa a Sant Pere de Torelló (Osona). El desplegament de diverses pancartes prop del temple romànic de Sant Vicenç  coincideix amb el nou període d’al·legacions al projecte  incinerador de Sant Pere de Torelló.(fotos)

10 de febrer de 2009. REUNIÓ AMB EL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT.

En el context d’un seguit de reunions sectorials, la Federació d’Ecologistes de Catalunya (EdC) s'ha reunit amb la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, encapçalada per Frederic Ximeno. Entre els sis representants de la Federació, un membre de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges. S’ha debatut sobre  energia i les seves conseqüències mediambientals, en el marc  del Pla d'Energia de Catalunya (PEC). Respecte a l'aprofitament energètic de la biomassa (com el projecte de Sant Pere de Torelló) EdC es posiciona favor de l'aprofitament calorífic de la biomassa, a petita escala, però no per a la producció elèctrica.

9 de febrer de 2009. SURT A EXPOSICIÓ PÚBLICA EL PROJECTE D'INCINERACIÓ INDUSTRIAL DE BIOMASSA.

El BOP de Barcelona del 7 de febrer de 2009 publica l'anunci de que l'ajuntament de Sant Pere de Torelló sotmet a informació  pública i veïnal l'expedient del projecte de planta de Sant Pere. Aquesta nova exposició pública té una durada de 20 dies hàbils. Durant aquest període es podran presentar al·legacions o complementar les que ja s'havien presentat. L'horari de consulta de l'expedient a l'ajuntament de Sant Pere és només d'11 a 2, els dies feiners.

8 de febrer de 2009  ACTE REIVINDICATIU A BELLMUNT

Aquest diumenge 8 de febrer s'ha dut a terme a l'ermita de Bellmunt, un acte cívic i reivindicatiu en defensa de la salut i contra el nou projecte d’incineració industrial de biomassa a Sant Pere de Torelló. L'acte ha consistit en una petita "performance" en que s'ha acabat desplegant el lema "Avui Bellmunt, demà Bellfum?" a càrrec d'una quarentena de participants. La trobada, lúdica i vistosa, ha acabat amb coca i vi.

(Veieu fotos)

1 de febrer de 2009.  PLANA DE VIC: ACCIÓ LEGAL DE LA COMISSIÓ EUROPEA CONTRA L'ESTAT ESPANYOL

La Comissió Europea ha obert un procediment d'infracció contra deu  Estats membres, entre ells Espanya, per no complir les normes comunitàries de qualitat de l'aire. Concretament, es tracta de les normes que regulen els nivells de les partícules en suspensió perilloses. Aquestes partícules, que són emeses sobretot per la indústria, el trànsit i les calefaccions domèstiques, poden causar asma, problemes cardiovasculars, càncer de pulmó i morts prematures. Una de les 58 zones de l'estat per les que la comissió multa Espanya és la Plana de Vic. (Vegeu més informació als enllaços)

31 de gener de 2009  LA PLATAFORMA, A LA FIRA ECOLÒGICA DE LA CANDELERA DE MOLINS DE REI.   ES PREPARA UNA MANIFESTACIÓ PEL 22 DE MARÇ

 la Plataforma Antiincineradora ha participat a  la la Jornada "La crisi, una oportunitat per a un nou model energètic" que la Federació EdC i el CEPA-EdC ha organitzat dins dels actes de la Fira Ecològica de la Candelera de Molins de Rei. Per la tarda, també ha participat en la preparació d'una manifestació contra la política ambiental del govern que tindrà lloc el proper 22 de març a Barcelona.

24-25 de gener de 2009. ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA DE LA FEDERACIÓ D'EdC.

La Plataforma Antiincineradora ha participat a l'Assemblea Extraordinària de la Federació d'Ecologistes de Catalunya que ha tingut lloc a Navès (Solsonès). Juntament amb l'Assemblea extraordinària, han tingut lloc uns tallers tècnics per a la millora del funcionament de les entitats que integren la federació i una sortida guiada de caràcter naturalista a la serra de Busa.

20 de gener de 2009. CONTINUA EL DEGOTEIG D'ADHESIONS.

Les signatures de recoilzament a les al·legacions presentades al tercer projecte de bioincineradora de Sant Pere de Torelló sumen 1871,  a dia d''avui , i el nombre d'entitats que presenten al·legacions arriben a 58.

31 de desembre de 2008.  LA VALL DEL GES NO VOL LA BIOINCINERADORA.  

Més de cinquanta entitats de la Vall del Ges han  fet al·legacions i donat  recolzament  a les presentades per la Plataforma Antiincineradora  fins avui, 31 de desembre de 2008. Cal afegir a més algunes adhesions d'entitats de la resta de Catalunya força significatives. Per altra banda continua el degoteig de signatures individuals de suport. Amb data d'avui se'n tenen recollides fins a 1871

 22 de desembre de 2008. REUNIÓ AMB L'AGÈNCIA DE RESIDUS

Representants d'entitats ecologistes com el GEPEC, IPCENA, CEPA i Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges s'han reunit amb una representació de l'Agència de Residus de Catalunya, encapçalada per la seva cap, Genoveva Català. Les entitats ecologistes han demanat el suport clar a una llei per reduir al màxim les bosses de plàstic d'un sol us, i una postura crítica i decidida davant d'una revisió  de la LERE (Ley de Envases y Residuos de Envases) a la baixa per part del govern espanyol, d'entre moltes altres qüestions que s'han tractat.

21 de desembre de de 2008  CARAVANA FESTIVA PER LA VALL DEL GES

Una nombrosa caravana festiva de cotxes amb pancartes, bandeloles , textos escrits i megafornia ha recorrgut els carrers de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Vila-seca, Borgonyà  i Sant Pere de Torelló per manifestar el seu desacord amb el projecte de construcció d’una planta de generació elèctrica per combustió de biomassa a Sant Pere de Torelló. A l’inici i al final del recorregut els assistents, en correspondència a les diades nadalenques,  han cantat unes versions adaptades de les populars nadales “FUM,FUM,FUM  i  “TINC UN PÈL DE FUM (Gingle bells). (més informació aquí)

 18 de desembre de 2008.    REUNIÓ AMB EL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT.

En el context d’un seguit de reunions sectorials, la Federació d’Ecologistes de Catalunya ha reunit amb la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, encapçalada per Frederic Ximeno. Entre els sis representants de la Federació, un membre de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges. S’ha debatut sobre  la llei d’Avaluació Ambiental de Plans i Propostes i la seva concreció als diversos sectors. S’ha acordat celebrar una altra reunió amb el senyor Ximeno el mes que ve per tal de parlar d’energia i les seves conseqüències mediambientals.

4 de desembre de 2008.   NOVA TROBADA AMB L’OGAU

Membres de la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges, acompanyats per membres de la Plataforma Antiincineradora de la Garriga s’han trobat a Barcelona amb tècnics de l’OGAU, l’oficina de gestió ambiental unificada del departament de Medi Ambient. Aquesta Oficina ha d’emetre un informe per a la posterior aprovació de la llicència ambiental del projecte de planta de Sant Pere de Torelló. Aquesta reunió ha estat continuació de la que es va efectuar el dia 6 de novembre. La Plataforma va lliurar una sèrie de demandes perquè s’incorporessin a les que l’OGAU demana a l’empresa promotora ( la UTE de COMSA i CASSA). Paral·lelament, la Plataforma Antiincineradora de La Garriga va lliurar un estudi fet pels doctors  Josep Ferrís i  Júlia Garcia Castell  Efectes adversos en la salut humana dels contaminants emesos per la planta de cogeneració amb biomassa de La Garriga”.   Com és sabut, a La Garriga es vol fer una tèrmica de biomassa  gairebé tan gran com la de Sant Pere de Torelló.

2 de desembre de 2008.  EL SÍNDIC DE GREUGES  POSA FI A LA SEVA INTERVENCIÓ

El Síndic de Greuges ha comunicat a la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges que posa fi a la seva intervenció en haver-hi obert un contenciós administratiu per la via judicial que espera sentència. La Plataforma havia presentat una queixa  per manca de transparència i vulneració dels drets d’accés a la informació, de participació pública i d’accés a la justícia en matèria de medi ambient  d’una administració pública (l’ajuntament de Sant Pere de Torelló)  Es pot consultar la queixa al Síndic a l’apartat “DOCUMENTS” d’aquesta web.

1 de  desembre de 2008. TALLER - PINTADA DE PANCARTES

Avui, de 21 a 22 hores, membres de la Plataforma ens hem trobat per pintar pancartes antiincineradora, a l’aula de cultura de  Sant Vicenç de Torelló. El motiu és la nova proposta de planta d'incineració de biomassa a Sant Pere de Torelló, el tercer projecte incinerador en set anys. Una planta, a més, sobredimensionada i en una zona inadequada, amb  inversió tèrmica. Avui s’ha celebrat a tot el món  el DIA GLOBAL ANTIINCINERACIÓ.  Pensant globalment i actuant localment, aquesta ha estat la nostra  manera de participar en aquesta diada.

23 de novembre de 2008.  FERRÍS ES REFIRMA EN LA CAPACITAT CONTAMINANT DE LA BIOMASSA INDUSTRIAL

En una interessant conferència que va tenir lloc ahir a Torelló, el Dr. Josep Ferrís i Tortajada va fer una llarga i detallada exposició sobre els perills de la contaminació en general i sobre els de la biomassa en particular i especialment quan la biomassa ha de ser utilitzada massivament com en el cas de Sant Pere de Torelló i en les circumstàncies climàtiques d’inversió tèrmica que pateix la nostra zona al llarg de l’hivern.(mireu foto feta el mateix dia de la conferència) El Dr. Ferrís, que ha estudiat el projecte diu que presenta llacunes i imprecisions  importants i va recordar també els efectes catastròfics de la inversió tèrmica a Occident en alguns casos particulars i l’elevat nombre de víctimes ocasionades. (més informació: a Documents i també notes de premsa)

22 de novembre de 2008.  L’EMINENT PEDIATRE/ONCÒLEG JOSEP FERRÍS PARLARÀ AQUEST DIUMENGE A TORELLÓ

“Biomassa a Sant Pere, salut a la vall del Ges?” Diumenge, 23 de novembre , a les 11 del matí, a la salla d’actes de Gestiomat el Dr. Josep Ferrís i Tortajada donarà una conferència amb el títol que encapçala aquesta notícia. Aquest metge  porta molts anys lluitant contra el càncer infantil i  ha comprovat al llarg d’aquests anys fins a quin punt el medi ambient i la seva contaminació és causa d’una gran part d’aquests càncers. Ferrís presentarà el seu recent estudi  que conclou que la biomassa quan és utilitzada en un dimensionat industrial com el que pretenen projectes com els de Sant Pere de Torelló o La Garriga són clarament perjudicials per a la salut humana, en especial per la infància, els malalts i la tercera edat.

6 de novembre de 2008   LA PLATAFORMA S’ENTREVISTA  A BARCELONA AMB TÈCNICS DE L’OGAU

Dos membres de la Plataforma Antiincineradora s’han entrevistat amb el cap de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) de Barcelona i altres tècnics i els han exposat els motius per a oposar-se a l’autorització ambiental de la nova tèrmica de Sant Pere de Torelló. Els tècnics han pogut revisar també les al·legacions presentades per la Plataforma a l’Ajuntament de Sant Pere,  així com totes les signatures que el recolzen. Els tècnics de l’OGAU han demostrat conèixer bé el problema. S’ha quedat en tornar-se a trobar d’aquí a algunes setmanes

1 de novembre de 2008. CONTINUEN ARRIBANT SIGNATURES DE RECOLZAMENT A LES AL·LEGACIONS

Malgrat que el termini per presentar-les ha acabat, continuen arribant algunes signatures de recolzament a  a les al·legacions i ja es sobrepassen   les 1.700, la immensa majoria de la vall del Ges,( més de 1400) però també de la resta d’Osona, entre les quals 12 metges pediatres i algunes de fora,  com les que ens arribat del Centre de Sostenibilitat de la UPC

31 d’octubre de 2008.  FÀBREGA CARREGA CONTRA LA PLATAFORMA

Jordi Fàbrega, Delegat del Govern per a les Comarques Centrals i alcalde de Sant Pere de Torelló, ha publicat un extens article a diverses revistes de la comarca titulat “Per què menteixen els antiincineradora?” en el que carrega durament contra els qui han presentat al·legacions, especialment als de Torelló que assenyala com a ignorants que no saben què signen. Acusa la Plataforma de crispar i diu que el projecte de  tèrmica que impulsa i que hauria  de cremar 70.000 tones anuals de biomassa és una meravella. Aquest és l’alcalde que ha d’autoritzar mediambientalment un projecte que ell mateix promou. Queda patent que l’enorme recolzament a les al·legacions per part de la població de la vall (pràcticament doblant les que es van aconseguir contra el projecte de fa 4 anys) ha inquietat Fàbrega, del qual no s’entén l’entestament a promoure, un cop  rere l’altre,  tres projectes incineradors en només vuit anys si no és per la imperiosa necessitat que suposa un consistori molt endeutat fins a les celles a causa de la mateixa tèrmica actual, però també per un seguit d’altres errors municipals.

25 d’octubre de 2008   ES PRESENTEN AL·LEGACIONS A LA PETICIÓ D’AUTORITZACIÓ DE LA BIOINCINERADORA

 Avui,dissabte, que vencia el termini, la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges ha presentat el seu plec d’al·legacions davant la petició d’autorització ambiental del projecte de bioincineradora que es vol construir a Sant Pere de Torelló. En només quatre dies de dimarts la Plataforma antiincineradora ha aconseguit el recolzament de 12 entitats de la vall del Ges i de més de 1.600 signatures. A hores d’ara, però, encara  continuen arribant recolzaments a les nostres al·legacions, així com al·legacions d’altres entitats. Sabem també que els altres ajuntaments de la vall (Torelló i Sant Vicenç de Torelló) han presentat les seves al·legacions que tenen un sentit molt similar a les nostres. Tota aquesta oposició al projecte serà enviada al Consell Comarcal d’Osona per tal que es manifesti.  La Plataforma està molt satisfeta de la mobilització de la vall però es mostra pessimista sobre la seva eficàcia perquè qui ha de donar autorització al projecte és el mateix ajuntament (Sant Pere de Torelló) que ha promogut aquest projecte i n’ha marcat les característiques fins a l’últim detall. És a dir, el jutge és també part.  Podeu consultar aquestes al·legacions a l'apartat “DOCUMENTS”

 20 d’octubre de 2008. ASSEMBLEA DE LA PLATAFORMA ANTIINCINERADORA A SANT VICENÇ DE TORELLÓ

Aquest vespre ha tingut lloc a Sant Vicenç una assemblea de la Plataforma Antiincineradora per debatre la petició d’autorització mediambiental que ha presentat l’empresa que promou la tèrmica-incineradora que es vol construir a Sant Pere de Torelló. S’han valorat aspectes com el secretisme de l’ajuntament de Sant Pere de Torelló, el gran malbaratament d’energia que suposarà, l’enganyifa que suposa que treguin a concurs la gestió d’una planta per donar calefacció i aigua calenta a Sant Pere i el projecte resultant sigui una planta per a fer electricitat, l’estranya ubicació de la planta, la contaminació de l’aire que suposarà, sense oblidar la contaminació acústica,  la incògnita d’on es pensa treure el combustible biomàssic.  S’ha acordat,  de moment, presentar al·legacions a les que s’hi puguin adherir els veïns i les entitats que ho vulguin, malgrat que el termini expira el dissabte 25 d’octubre.

 

14 d’octubre de 2008.   NOTA DE PREMSA DAVANT LA PETICIÓ D’AUTORITZACIÓ AMBIENTAL DE LA TÈRMICA

DEMANEN AUTORITZACIÓ AMBIENTAL PER A LA NOVA TÈRMICA-INCINERADORA

Fa pocs dies l’ajuntament de Sant Pere de Torelló ha publicat al BOPb un anunci per a l’autorització ambiental d’una nova instal·lació de crema de “biomassa”, que ja va adjudicar  el 2007 a les empreses Cassa i Comsa i Aigües de Sabadell. Es tracta del tercer projecte que s’intenta des del 2001.

Després del fracàs dels dos anteriors projectes  incineradors, la nostra associació manifesta la seva perplexitat davant la tossuderia d’aquest ajuntament en promoure una nova planta de grans dimensions en el seu terme municipal, en contra de la voluntat  manifestada abastament per la població, entitats i altres ajuntaments de la vall del Ges.

Però l’ajuntament tira endavant amb aquest projecte, al qual només falta la autorització ambiental que ha de donar-li ell  mateix.

La ubicació de la planta, al límit del seu terme municipal i a pocs metres de la població de Sant Vicenç i de la de Torelló, incrementarà la contaminació ja existent a l’aire de la nostre zona, així com aportarà una colla de decibels als veïns, al límit màxim (60) que els permet la normativa.

El combustible a cremar sota el bondadós nom de “biomassa”, sembla inofensiu. Però les 65.000 tones anuals previstes signifiquen un bon grapat de partícules i altres components contaminats llençades a l’atmosfera i a sobre els conreus, implacablement, 24 hores al dia, 365 dies a l’any. Per exemple, 2.000.000 de kg anuals  de cendres que sortiran  per la xemeneia, on aniran a parar, any rere any?

Com els anteriors, aquest projecte no té en compte l’especial climatologia de la comarca, on la inversió tèrmica i la boira són evidents a qualsevol que s’hi passegi.

Per a ells el clima és “mediterrani” i prou,  i així queden ben descansats i no han d’assumir que en llocs amb una climatologia com la nostra, són del tot inadequades instal·lacions que fumegin i contaminin com aquesta.

L’ajuntament de Sant Pere de Torelló  podrà  ara sanejar les seves arques, uns quants veïns del seu municipi potser  podran escalfar la casa per sota del preu de mercat  i l’empresa podrà  vendre força electricitat i així cobrar les primes que són la base del seu interès, però, a la resta d’habitants de la vall del Ges, què ens quedarà?...   Només un aire i un sòl més contaminats encara i una salut que se’n ressentirà inexorablement.

Per això, ens reunirem en assemblea de veïns el proper dilluns, 20 d’octubre, ales 21 hores i a la Sala de Cultura de l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló  ens posarem altra vegada mans a la feina, per aturar aquesta nova bestiesa. Hi esteu convidats.

20 de setembre de 2008.  CONFERÈNCIA DEL Dr. JOSEP FERRIS, PEDIATRA ONCÒLEG  A LA GARRIGA

El Dr. Josep Ferris i Tortajada, metge pediatre-oncòleg a l’hospital de la Fe, de València i i de la OMS (Organització Mundial de la Salut) ha donat una conferència a la Garriga de “Incineració, i salut” en la que ha alertat dels perills de la incineració fins i tot si s’utilitza la biomassa forestal com a únic combustible.

28 de juliol de 2008.   XERRADA:  “CANVI CLIMÀTIC, MEDI NATURAL”

En el marc de les activitats ESTIU 2008 que organitza l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges ha continuat aquest dilluns amb el cicle de xerrades “Parlem de Medi Ambient”, avui en concret amb el títol “Canvi climàtic, medi natural”, a càrrec de Pasqual Bernat, doctor en Història. Amb aquest col·loqui es tanca el cicle d’aquest estiu. La participació de públic, un èxit, perquè ha anat creixent dilluns a dilluns

21 de juliol de 2008.   XERRADA: “L’ENERGIA QUE CONSUMIM”

En el marc de les activitats ESTIU 2008 que organitza l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges ha continuat aquest dilluns amb el cicle de xerrades “Parlem de Medi Ambient”, avui en concret amb el títol “L’ENERGIA QUE CONSUMIM”, a càrrec de Moisès Caballeria , enginyer.

14 de juliol de 2008  XERRADA: “L’AIGUA, UN BÉ PER A TOTHOM”

En el marc de les activitats ESTIU 2008 que organitza l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges ha continuat aquest dilluns amb el cicle de xerrades “Parlem de Medi Ambient”, avui en concret amb el títol “L’aigua, un bé per a tothom”, a càrrec de Josep Malo, metge pediatra de la vall del Ges.

7 de juliol de 2008  XERRADA: “QUÈ EN FEM DELS RESIDUS?”

En el marc de les activitats ESTIU 2008 que organitza l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, la Plataforma Antiincineradora de la Vall del Ges ha continuat aquest dilluns amb el cicle de xerrades “Parlem de Medi Ambient”, avui en concret amb el títol “Què en fem dels residus?”, a càrrec de Ramon Minoves, membre patró de la Fundació per a la Prevenció i Reducció dels Residus”.

3 de juliol de 2008  CATALUNYA LLIURE DE BOSSES DE PLÀSTIC

Avui s’inicia la campanya contra les bosses de plàstic d’un sol ús. És tracta d’una ampla campanya iniciada des de la societat civil que busca la complicitat de la societat civil i de les institucions. Es tracta de conscienciar la gent del mal ecològic que suposa l’amuntegament dels residus que suposen les bosses, que no compensa en absolut la seva utilitat, per tal que els catalans canviïn d’hàbits a l’hora d’anar a comprar i per acabar finalment amb un impost universal sobre aquests plàstics que les acabi de desterrar, tal com ha passat darrerament a Irlanda i a altres països.

 


( PER A TOTA LA INFORMACIÓ, I EL SEGUIMENT DE TOTA LA HISTÒRIA, CLIQUEU LA SECCIÓ

 "LA PLATAFORMA INFORMA")

 

 

 

 

 

 

 

 


Apartats de la pàgina:

 LA PLATAFORMA INFORMA
Activitats dutes a terme.

  ADHESIONS 
- Adhesions de persones i entitats de la vall del Ges al manifest
. Suport d'altres entitats

 PARLAMENT DE CATALUNYA
Propostes Parlamentàries.

 ON ES VOL UBICAR LA CENTRAL
Fotografies i situació de la Vall del Ges

 INVERSIÓ TÈRMICA
Peculiaritat de la Plana de Vic. Vista de l'actual tèrmica.

 QUAN ES VA CONSTITUIR DE LA PLATAFORMA?.
Primera assemblea.

 QUINS SON ELS PERILLS D’UNA INCINERADORA?.
Informació complementària.

 DIGUEU LA VOSTRA.
Per deixar-nos la teva opinió, firma de suport, suggeriment o crítica.

 INCINERACIÓ I CÀNCER INFANTIL
Conferencies dels oncòlegs Dr. Josep Ferris i la Dra. Júlia Garcia.

 RETALLS DE PREMSA.
Retalls de publicacions en diaris, revistes, ...